Lilla Spännefalla

Fritidsaktiviteter

Här kommer några exempel på fritidsaktiviter för den som inte nöjer sig med att bara sitta still och njuta av livet på landet.

Plocka svamp eller bär

 

I skogarna här omkring finns det gott om kantareller, trattkantareller och Karljohansvamp.  De goda vilda bären blåbär, lingon samt skogshallon skall man dock inte heller glömma bort.

 

Bada

Med cykel kan man ta sig till Mullsjön (tar ca 15 minuter). Sjön är optimal för små barn, då den är väldigt långgrund.

Trästaden Hjo som ligger vid sjön Vättern når man med bil på ca 10 minuter och på Guldkroksbadet kan man antingen bada direkt i Vättern eller i den uppvärmda simbassängen.

I Tibro kan man ta sig med bil till sjön Örlen (ca 20 minuter).

 

Vandra
 

Tivedens Nationalpark är en av Sveriges vackraste. Den mäktiga urskogen håller sägnerna vid liv. Till stor del stiglös och otillgänglig men också oändligt inbjudande. Vi välkomnas av mjukaste mossa, klara sjöar och hänförande utsikt när vi följer stigar som använts sedan urminnes tider.

 

 

 
 
 
 

 

Åka skidor / pulka

 

På vintern är det alltid roligt att bli barn på nytt. Cirka 4 km härifrån ligger Rankås fritidsområde. Här finns det preparerade motionsspår där man kan åka längdåkningsskidor i ett vackert skogslandskap på vintern.

Eller så tar man en enkel plastpåse…

… och letar upp en liten nedförsbacke …

…och fort gååååår det …

 
 
 
 

 

Hjälpa till att mata djuren

De flesta av våra djur är så tama att man kan mata dem med handen eller klappa dem. Här på bilden ser ni suggan Tjorven, som vi köpte från ett dagis när hon var ett år gammal.

Följande djurslag finns att beskåda på gården: kor, får, linderödssvin, höns, gäss, katter, hundar, papegoja.